Cyber security news

NATO va avea comandament pentru securitate cibernetică.

Noul comandament NATO pentru contracararea ameninţărilor cibernetice din mediul online ar trebui să fie complet echipat cu personal şi deplin operaţional în 2023, a anunţat marţi un înalt responsabil militar din cadrul Alianţei.

SAFETECH INNOVATIONS, este singura companie din România membră a NATO INDUSTRY PARTNER ROSTER și este acreditată ca partner NATO în cadrul programului NICP (Nato Industry Cyber Partnership - parteneriatul NATO cu industria in domeniul cibernetic).

Sursa: Stiripesurse.ro


Romania, posibila tinta a hackerilor la alegerile din 2019. Cum se protejeaza un sistem electoral

Un fost consultant al presedintelui George W. Bush, s-a aflat intr-o vizita de doua zile in Romania, fiind interesat de domeniul securitatii cibernetice, in special cu aplicatie in zona protejarii proceselor electorale de interferente straine. Securitatea cibernetica este un domeniu complicat si sensibil, iar atacurile digitale afecteaza zilnic milioane de oameni.

Sursa: Ziare.com


Defense industry grapples with cybersecurity flaws in new weapons systems

Sursa: The Washington Post.com 


9 in 10 Enterprises Report Gaps Between the Cybersecurity Culture They Have and the One They Want

Sursa: Financialpost.com


The cost of cybersecurity

Sursa: CNBC.com


UK. Cyber Security Center Says Most Attacks Are From Hostile States
Sursa: Bloomberg.com

Post-Brexit Britain Could Be A Cybersecurity Nightmare With Or Without A Deal

Sursa: Forbes.com


 Greșeala gravă făcută de aproape toți experții în securitate cibernetică, la un test al SRI

Cei mai buni 300 de specialişti care ne protejează de atacuri cibernetice au trecut prin emoţiile unui exerciţiu pus la cale de Serviciul Român de Informaţii. Atacurile simulate au testat reacţia experţilor de la ministerul apărării, bănci, companii de telefonie mobilă şi electricitate. Informaticienii au luat note bune, chiar dacă la ultima probă au căzut în capcana unui e-mail capcană, infectat cu un virus.

Sursa: Digi24


Şeful Cisco România: Companiile trebuie să conştientizeze că securitatea nu mai este o componentă a strategiei de IT, ci de business.

Companiile din România trebuie să înceapă să privească securitatea cibernetică ca pe o componentă de bază a planului de afaceri, şi nu ca pe o componentă a departamentului de IT,

Sursa: Economica.net


GENERALI a lansat o noua functionalitate pentru asigurari cibernetice si o subsidiara pe segmentul de securitate informatica.

ENERALI a lansat o noua functionalitate pentru asigurari cyber si o subsidiara pe segmentul de polite de securitate cibernetica, informeaza Insurance Journal, in editia online. Noua functionalitate combina mai multe solutii cyber cu sprijinul CyberSecurTech, start-up detinut de grupul GENERALI, si isi propune sa implementeze metodologii inovatoare de evaluare a riscurilor cibernetice pentru clientii GENERALI.

Sursa: 1asig.ro


Avertisment pentru Windows: problema pe care au exploatat-o hackerii.

O serie de atacuri cibernetice au dus la identificarea unei noi amenințări în Windows. Aceasta e de tipul zero-day și atacurile au vizat peste 10 organizații diferite.

Kaspersky Lab a anunțat că tehnologia sa Automatic Exploit Prevention, inclusă în majoritatea soluțiilor endpoint pentru companii, a detectat noua vulnerabilitate în Windows. Atacurile au fost încercate de un nou malware care se folosea de o vulnerabilitate zero-day necunoscută până acum. Infractorii cibernetici voiau să obțină acces de lungă durată în sistemele victimelor. 

Sursa: Playtech.ro

 

Companiile nu învață din incidentele de securitate cibernetică din trecut

Un atacator nu prea foloseste aceeasi metoda de doua ori, pentru o singura tinta, dar au fost cazuri in care au fost accesate sisteme informatice de mai multe ori folosindu-se de aceeasi vulnerabilitate.

Recomandarea noastra este sa aveti intotdeauna un Business Disaster Recovery Plan gata de actiune in orice moment, sa monitorizati accesul la informatie in reteaua dumneavoastra si sa testati periodic infrastructura IT impotriva atacurilor externe si interne.

Sursa: Club IT&C


Un nou defect de securitate al Bluetooth ar putea permite hackerilor să intercepteze informațiile transmise.

Vulnerabilitatea consta in interceptarea canalului criptat de comunicare intre 2 dispozitive aflate in apropriere si permite unui atacator sa insereze mesaje sau sa aibe acces la cele aflate pe unul din dispozitive.

Sursa: Securityportal.ro