70 de ofițeri pentru protecția datelor din domeniul sanitar au absolvit cursul de securitate cibernetică oferit gratuit de Safetech Innovations

70 de ofițeri pentru protecția datelor din domeniul sanitar au absolvit cursul de securitate cibernetică oferit gratuit de Safetech Innovations

 

70 de ofițeri de protecția datelor din domeniul sanitar au absolvit vineri, 26 octombrie 2018, sesiunea de instruire în domeniul securității datelor – “Instruire în domeniul managementului securității informatice pentru Ofițerii de Protecție a Datelor (DPO)”. Programul a fost oferit gratuit de Safetech Innovations participanților la Conferința Națională Protecția Datelor în Domeniul Sanitar 2018, participanților la Conferința Națională de Farmacoeconomie și Management Sanitar 2018 și membrilor ASCPD – Asociația Specialiștilor în Confidențialitate și Protecția Datelor.

Sesiunea de instruire a fost susținută de Victor Gânsac, director general al Safetech Innovations, și a urmărit creșterea gradului de conștientizare în rândul ofițerilor de protecția a datelor din instituțiile medicale asupra amenințărilor cibernetice, precum și prezentarea unor posibile măsuri care să crească nivelul de protecție în aceste instituții.

Sesiunea de training a avut ca obiective:

  • construirea unei baze solide de înțelegere a conceptelor din domeniul protecției datelor cu caracter personal, abordate din punctul de vedere al securității cibernetice;
  • familiarizarea cu cazuri specifice domeniului cibernetic care constituie amenințări pentru instituțiile medicale;
  • prezentarea unor măsuri de protecție și de anonimizare a datelor.

Pe parcursul sesiunii au fost abordate subiecte precum: organizarea procesului de securitate a informației, managementul riscului în securitatea informației, continuitatea afacerii și recuperarea informației în caz de dezastru, “Privacy by design” vs. “Privacy by default”, principii esențiale în crearea politicilor și a procedurilor de securitate a datelor, analiza riscurilor, conformarea cu cerintele Regulamentului GDPR și Privacy Impact Assessment. Sesiunea de training s-a încheiat cu un exercițiu practic de analiza a unui process de business.

Supotul logistic pentru organizarea evenimentului a fost oferit de Centrul de Cercetări Avansate pentru Materiale, Produse și Procese Inovative (CAMPUS) din cadrul Universității Politehnica București, cu care Safetech Innovations este partener și în alte două proiecte: ToR-SIM (proiect de cercetare care are drept scop construierea unei platforme software integrate pentru analiza malware a terminalelor mobile) și SIIMA (proiect de cercetare care are ca scop proiectarea și implementarea unui Sistem Informatic Integrat pentru Managementul Activităților).

Safetech Innovations este singura companie din Romania acreditată ca partener în NATO Industry Cyber Partnership (NICP) și operatorul centrului privat de răspuns la incidente de Securitate cibernetică, STI CERT, acreditat, la rându-i, la nivel European, de Trusted Introducer.

Compania are un portofoliu mare de clienți, colaborând cu peste 10 instituții cheie din sectorul financiar, actori internaționali precum ArcelorMittal, dar și companii locale din industria energetică, medicală, alimentară, financiară, telecomunicații și transport aerian.