Goldeneye – Petya

Marinel STANILA, SAFETECH INNOVATIONS: Atacurile de tip ransomware sunt intr-o continua crestere si se manifesta din ce in ce mai agresiv

 

Numeroase companii si institutii din Europa, inclusiv din Romania, au fost afectate marti de un nou atac cibernetic de tip ransomware, denumit GoldenEye. Atacul vine la putin timp dupa ce, in luna mai, peste 150 de tari au fost lovite de amenintarile cibernetice de tip ransomware WannaCry și Adylkuzz.

 

 

“Atacurile de tip ransomware sunt intr-o continua crestere si se manifesta din ce in ce mai agresiv. Recomandam actualizarea sistemelor de operare ale computerelor utilizate si crearea in mod repetat a unor copii de siguranta ale datelor, monitorizarea retelei informatice din punctul de vedere al securitatii, dar si implementarea de solutii de securitate care sa analizeze si sa alerteze in privinta traficului anormal de la nivel de statie de lucru pana la nivel perimetral”, a declarat, pentru Ziare.com, Marinel STANILA, expert in securitate cibernetica in cadrul SAFETECH INNOVATIONS, singura companie din Romania care ofera solutii complete de securitate informatica.

 

Pentru a detecta cat mai repede atacurile cibernetice si a raspunde prompt la acestea, este necesara monitorizarea securitatii 24/7 prin intermediul unui Computer Emergency Response Team – CERT, a adaugat Marinel STANILA.